In ce fel de probleme va putem ajuta

Hernie de disc, sciatica, dureri de spate, scolioza

Dezvoltarea herniei de disc este un proces care dureaza mai multi ani. Semnele caracteristice a bolilor de hernie sunt durerile care radiaza din zona lombara, catre fese, de-a lungul membrelor inferioare, pana la genunchi (de obicei doar un singur picior este afectat), amorteala, furnicatura in degetele de la picioare, slabiciune in musculatura si  pierdere de simt. Unele miscari devin greu de executat si sunt insotite de dureri insuportabile. Aceste stari pot fi imbunatatite in foarte mare masura! Se poate evita chiar si operatia.

Vindecarea herniei de disc, a sciaticii, a durerilor de spate, a scoliozei

Primul pas pentru producerea herniei de disc lombare este aşa-numitul proces de degenerare a nucleului pulpos, care se produce în timp îndelungat, în condiţiile fie ale unor eforturi fizice mari, repetate, în special ridicarea de greutăţi, fie datorită sedentarismului prin muncă de birou cu menţinerea unor poziţii fixe îndelungate. În această perioadă pacienţii acuză dureri lombare joase şi o rigiditate a spatelui (blocaj). Din cauza acestor leziuni coloana pierde din stabilitate ceea ce conduce la dureri de spate, deoarece muschii incearca sa balanseze si sa stabilizeze coloana. Pe timp muschii devin convulsivi, miscarea devine dureroasa.

Următorul pas este producerea herniei propriu-zise, de obicei la un efort cu ridicare de greutăţi sau traumatism. Datorită greutăţii suplimentare, presiunea exercitată pe disc stoarce efectiv un fragment din nucleul pulpos printr-o zonă slabă (ruptură) a inelului fibros, pe care o măreşte. Acest moment este deosebit de dureros, durerea fiind resimţită ca un junghi violent în zona lombară care coboară pe picior.

Hernie de disc se poate forma pe oricare parte a coloanei, dar in special in partea lombara si in partea cervicala. Daca scutim coloana de presiune nucleul pulpos se retrage, astfel simptomele se reduc.

Nu trebuie să convietuiti cu durerea!

Folosirea regulata a mesei de inversie ajuta intocmai la scutirea coloanei de presiune si intinderea muschilor coloanei.

Discopatia lombara-lumbago

Durerea lombara acuta se defineste ca o contractura puternica si dureroasa a muschilor paravertebrali lombari care imobilizeaza bolnavul, punandu-l in imposibilitatea efectuarii miscarilor de aplecare, extensie si rotatie a trunchiului.

Cum puteti scapa de aceasta durere?

Vindecarea discopatiei lombare

Durerea de spate sidiscopatia lombara sunt cele mai frecvente simptome pe care le experimentam pe parcursul vietii. 80% din populatie sunt

multe motive. Cand stam asezati timp indelungat, la birou sau ca soferi, presiunea pe coloana este cu 40% mai mare decat atunci cand stam  in picioare, in urma careia se se formeaza o tinuta gresita, deoarece coloana si articulatiile sunt impovarata unilateral. Dureri permanenete pot aparea la cei care lucreaza fizic, ridica greutati, o miscare neadecvata poate provoca aceste dureri. La varstnici in spatele durerilor poate sta calcifierea.

Nu trebuie să convietuiti cu durerea!

Folosirea regulata a mesei de inversie ajuta intocmai la scutirea coloanei de presiune si intinderea muschilor coloanei.

Dureri cervicale, hernia cervicala,

In cazul unor hernii cervicale  avem dureri în zona cervicală însoţite de contracturi musculare care se poate extinde şi la nivelul toracelui superior – omoplaţi. Acestea evoluează de obicei în pusee declanşate de efort, frig, umezeală, drumuri lungi, etc,. Pe măsură ce uzura discului avansează, aceste episoade devin din ce în ce mai dese, mai grave şi mai rezistente la tratament.

În stadiul de hernie de disc constituită, manifestarea principală este durerea la nivelul umărului şi pe mână, datorată compresiunii unei rădăcini nervoase.

În afară de durere, suferinţa rădăcinii nervoase se poate manifesta şi prin tulburări de sensibilitate (furnicături sau amorţeală) sau scăderea forţei musculare pentru anumiţi muşchi.

Compresiunea măduvei cervicale (mielopatie) se manifestă prin scăderea forţei musculare atât în muşchii mâinilor cât şi la picioare, cu scăderea capacităţii de efort şi dificultăţi la mers; apar de asemenea tulburări de sensibilitate.

 Vindecarea durerilor si herniei cervicale

In urma unei tinute incorecte multi oameni traiesc cu dureri ale zonei cervicale. Aceste dureri pot fi provocate de spondiloza, hernie de disc, scolioza, calcifierea vertebrelor.

Cu timpul nucleului pulpos pierde capacitatea de a reţine apă, ceea ce îi schimbă proprietăţile fizice. El devine astfel mai puţin elastic şi mai puţin rezistent la şocuri, scade în înălţime şi se ingusteaza zona unde se intind nervii.

Durerea cervicală poate fi cauzată şi de hernie cervicala: acesta se caracterizeaza prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul maduvei spinarii si coloanei vertebrale, ceea ce clinic se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense in zona respectiva. Aceasta afectiune apare in momentul in care o parte sau intregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros a discului intervertebral.

In ziua de astazi intr-o lume atat de calculator-centrice partea cervicala este supusa unei pozitii neadecvate de lunga durata, ceea ce tine muschii incordati, provocand o stare tensionata, durere in zona cervicala.

Procesul vindecarii

Folosirea regulata a mesei de inversie ajuta intocmai la intinderea muschilor coloanei, relaxeaza partile incordate, ajuta la imbunatatirea functiunii zonei cervicale, mobilizeaza gatul. Simptomele poate sa se amelioreze sau chiar sa dispara.

„In cazul in care sunt simptome de uzura a coloanei merita a se profita de oportunitatea de a folosi masa de inversie. Este recomandata si folosirea  pernei de elongatie a gatului pentru a intinde muschii incordati, ajuta recuperarea.”

Dr. Kresák Ilona 
Reumatolog si medic fizioterapist

Tratament post-operatoriu

Dupa o operatie de hernie este foarte important sa tratam coloana cu mare ingrijire. Scopul principal este ca boala sa nu revina, iar durerea sa dispara complet. Pe timpul reabilitarii, in tratamentul post-operatoriu si in timpul fizioterapiei puteti avea ca ajutor mesele de inversie ca si dispozitive cu care puteti accelera procesul de vindecare, puteti ameliora durerile. Iata ce va propune expertul nostru!

„Cea mai frecventa operatie in viata de zi cu zi este cea a hernie de disc.Dupa operatie se produce o cicatrizare care poate produce simptome ca si inaintea operatiei. De aceea recomandam folorisea mesei de inversie si dupa operatie si in tratamentul post-operatoriu, consultand in prealabil cu medicul care va trateaza. Folosirea regulata prescurteaza  perioada de vindecare, actioneaza la sursa durerii. Pozitia inversa a corpului poate fi foarte benefica pe flexibilitatea coloanei vertebrale, pentru ca vertebrele se hidrateaza, ligamentele si muschii devin relaxati, distanta dintre vertebre devina optima pentru regenerare

„Daca folositi regulat masa de inversie dupa operatie de hernie, reduce si chiar sisteaza durerile, accelereaza procesul de vindecare.”

Dr. Kresák Ilona 
Reumatolog si medic fizioterapist

Impreuna cu o terapie de miscare, cu o fizioterapie, folosirea mesei de inversie ajuta eficient recuperarea dupa o operatie. Ajuta sa nu se dezvolte din nou o alta hernie pe locul operat sau in alte zone a coloanei.

Cereti sfatul medicului care va trateaza pentru a folosi masa de inversie! In cazul in care a fost o operatie de decompresie a coloanei (laminectomie) sau alunecare de vertebre (Spondiloliza si Spondilolistezis) folosirea mesei nu este recomandata, este contraindicata!

In alte cazuri folosirea mesei de inversie poate fi foarte eficienta si poate sista simptomele. Merita sa folositi in timpul tratamentului si alte dispozitive complementare care intensifica eficienta intinderii coloanei.

Prevenirea, mentinerea sanatatii la locul de munca, sportivi

Din cauza modului de viata din zile noastre coloana vertebrala se imbolnaveste foarte usor si apar durerile de spate. Din pacate nu putem evita munca sedentara, cu toate acestea, ne putem păstra sănătatea. Folosirea mesei de inversie asigura flexibilitatea coloanei, evita aparitia  starilor dureroase. Folosind produsele noastre complementare, puteti mentine starea Dvs. de sanatate si la locul de munca.

Prevenirea problemelor de coloana cu ajutorul mesei de inversie

Cei care duc o viata sedentara folosesc mesele de inversie pentru a evita bolile coloanei si pentru a preveni tulburarile statice ale coloanei.

„Masa de inversie poate fi adecvata pentru a preveni uzura discurilor, scoliozele, tensiunile musculare, care pe lunga durata pot produce dureri,  simptome si senzatie de discomfort.”

Dr. Kresák Ilona 
Reumatolog si medic fizioterapist

Pentru sportivi

Folosirea mesei de inversie este recomandat si sportivilor. Tensiunea musculaturii, incordarea ligamentelor poate produce discomfort. Acestea pot fi relaxate cu aceste mese de inversie, pentru a elimina durerea din tonusul muscular.

Mentinerea sanatatii la locul de munca

Pentru firme este recomandat introducerea si folosirea acestor mese de inversie. Concediile medicale sunt cerute in special din cauza problemelor musculo-scheletice și ale coloanei vertebrale. Cu ajutorul acestor mese de inversie se pot preveni aceste probleme, astfel firma nu pierde angajatii din cauza concediilor medicale. Pe langa mesele de inversie avem si alte dispozitive pentru a ajuta la mentinerea coloanei is pozitia sanatoasa. Cu acestea se pot preveni durerile lombare si cervicale care survin din cauza sezutului indelungat pe scaun la birou

KiroMED " Doctor" pentru spate si gat!

Masă de inversie Kiromed